Knäck i mikro

tid ca 15 min för 40 st.

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl sirap
3 msk skållad, hackad mandel


Blanda grädde, socker och sirap i ett kärl som har höga kanter och tål mikro.
Sätt mikron på full effekt i 8 minuter och gör kulprovet. Rör ner mandeln och fyll formarna.

 

 

 

 

 


Kola i mikro

50 gr smör eller margarin
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 dryg dl strösocker
3/4 dl ljus sirap


Blanda allting i en form med höga kanter som tål mikro.
Sätt mikron på full effekt i 1 min.
Tag ut formen och rör om ordentligt.
Sätt in på full effekt ytterligare 4 - 5 min.
Kontrollera med kulprovet.
Häll ut smeten på bakplåtspapper och skär sedan när kolan har svalnat, i fyrkanter.

 

 

 

 


Chokladtryffel

500 g mörk choklad
3 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk messmör


Finhacka chokladen och lägg hacket i en skål.
Koka upp grädden. Häll den kokande grädden över chokladen och rör tills choklad och grädde smält ihop till en kräm.

Rör till sist ner messmöret och ställ tryffeln kallt så att den hårdnar till en formbar massa.
(Vill du använda en sprits när du gör dina tryfflar så låter du inte chokladmassan bli riktigt lika hård.)

Forma små bollar som du rullar i rostade mandelflagor eller kakao. Serveras till kaffet på julafton.

 

Chokladtryffelrecept från Tina Nordströms Julsida
 


 

 

                                   Oskar o Ossian har namnsdag.

 

                               Trudie´s Place

                                     Dor-Mar Graphics