Här har äppel-tårtan fått färg under färgsätt-ningselement.
Ur Vågor i köket
av
Ulla Andersson &
Frank Palm |
Blanda degen och lägg ett smör-papper i botten på en rund form (20-22cm).
Tryck ut degen och grädda i mikron på full effekt 4 minuter.
Skala och skär äpplena i bitar eller tunna klyftor.
Tryck ev. upp pajskalet mot kanterna med hjälp av en sked och fyll sedan med äpple, kanel och socker.
Mosa mandelmassan med en gaffel i en skål och blanda den med en äggvita till en så slät smet som möjligt.
Ringla ut mandelsmeten genom en sprits eller klicka den över äppelfyll-ningen.
Grädda ytterligare 6 minuter på full effekt.
Den som har färgsättningselement i mikrougnen kan låta tårtan få 6 minuters färgsättning.
Man kan även få färg genom att strö över kanel.
Servera med vaniljsås eller vispad grädde.
|
Äppeltårta
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsgryn
½ dl socker
Fyllning:
3-4 äpplen
socker, kanel
50 g mandelmassa
1 äggvita
|