Här har äppel-tårtan fått färg under färgsätt-ningselement.

 

 

Ur Vågor i köket
av
Ulla Andersson &
Frank Palm


Blanda degen och lägg ett smör-papper i botten på en rund form (20-22cm).

 Tryck ut degen och grädda i mikron på full effekt 4 minuter.

Skala och skär äpplena i bitar eller tunna klyftor.

Tryck ev. upp pajskalet mot kanterna med hjälp av en sked och fyll sedan med äpple, kanel och socker.

Mosa mandelmassan med en gaffel i en skål och blanda den med en äggvita till en så slät smet som möjligt.

Ringla ut mandelsmeten genom en sprits eller klicka den över äppelfyll-ningen.

Grädda ytterligare 6 minuter   på full effekt.

Den som har färgsättningselement i mikrougnen kan låta tårtan få 6 minuters färgsättning.
Man kan även få färg genom att strö över kanel.

Servera med vaniljsås eller vispad grädde. 
 


Äppeltårta

Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsgryn
½ dl socker

Fyllning:
3-4 äpplen
socker, kanel
50 g mandelmassa
1 äggvita